Hans Klompenmaker

Over Hans

Hans is een eigenwijze gast, maar wel eerlijk en behandeld zijn klanten zoals hijzelf ook behandeld wilt worden.

Hij was al als klein jongetje van 9 jaar op de boerderij aan het schieten met de luchtbuks, en toen al was hij aan het knutselen om zijn luchtbuks beter te krijgen.

Hij kwam in contact met jagers wat hem ook zeer intrigeerde. Op zijn 16e mocht die eindelijk lid worden van een schietvereniging in Kampen waar hij klein kaliber geweer schoot, en 2 jaar later deed hij dit in Wenum Wiesel met groot kaliber pistool en geweer. Hij moest als toen, net als iedere jongen op die leeftijd de dienstplicht doen. Na de dienstplicht deed hij een tijd aan action shooting, lange afstand schieten (tot 1000m) en kleiduiven schieten. Doordat hij een hagelgeweer moest aanschaffen, kwam hij in contact met een geweermakerij die personeel zocht.

Hans heeft opleiding gehad als instrumentenmaker en kon dit dus hierin mooi kwijt. Hij heeft zijn kennis door zijn leermeester opgedaan. Maar ook verkoop en instructie geven aan beginnende en gevorderde jagers is voor Hans geen uitzondering. Hierdoor kwam hij nog meer in contact met de jacht waardoor hij zijn jachtakte is gaan halen. Ook heeft hij in die tijd zijn eigen geweer gebouwd dat ook in een bekend wapenblad heeft gestaan. Hiervan heeft hij er 20 stuks gebouwd, en nu ook onder zijn eigen bedrijf Veluws Ambacht heeft hij dit weer gedaan.

De jacht is daardoor voor Hans een passie geworden zoals menig andere jagers. Hij jaagt op zowel kleinwild als grofwild. De jacht word door hem gedaan zowel in Nederland als in het buitenland. De reparaties die Hans doet zijn zeer veelzijdig, hij zal ook altijd eerlijk zeggen of het nog kan en of het zinvol is en uiteraard is de klant degene die beslist.

Extreme kolfverlengingen, aanpassingen voor een lichamelijke handicap, kijkermontage voor aparte of moeilijk te monteren wapens, ook dat is geen probleem voor Hans. Vele bedrijven die iets te maken hebben met de jacht ,maken vaak gebruik van de diensten Hans, redenen hiervoor zijn meestal dat er geen geweermaker aanwezig, of geweermaker is afwezig door ziekte of vakantie.

Verder neemt Hans altijd alle tijd voor de klant, soms tot laat in de avond wat zijn vrouw geweldig vindt…

Praten over de jacht met daarbij eventueel een bakkie koffie is natuurlijk altijd leuk en gezellig. Natuurlijk staat het gezin bij Hans op de eerste plaats, hij heeft 3 dochters en… oh ja ook nog een vrouw.

Kortom: passie voor wapens , jacht en gezin, dit is wat Hans bezig houdt, en u bent altijd na telefonische afspraak van harte welkom.